مشکلات کم‌آبی در شهرهای ایران

قطعی آب همدان و مشکلات پیرامون آن

قطعی آب همدان

این روزها همه‌جا خبر از کم‌آبی و یا حتی بی‌آبی در برخی استان‌های کشور و از جمله همدان هستیم. یکی از دلایل قطعی آب در همدان این است که در گذشته کوه‌های همدان همیشه پوشیده از برف بود، اما چند سالی است که حتی در زمستان هم خبری از برف روی کوه‌های همدان نیست. با اینکه بحران بی‌آبی در این استان از چندی قبل قابل پیش‌بینی بود، اما اقدامی از طرف مسئولین برای مقابله با این بحران صورت نگرفته بود. تا اینکه بالاخره در روزهای پایانی مرداد ماه 1401 دامن مردم را گرفت.

امسال همدان شاهد کاهش 44 درصدی بارش نسبت به میانگین 45 سال اخیر بود که در نوع خود بی‌سابقه است.

کاهش برف و باران باعث شده تا ذخایر آبی در استان به کمترین حد خود رسیده و منابع آبی که تأمین‌کننده سد اکباتان بودند کم شده و سطح آب این سطح پایین بیاید. آب پشت این سد پشتوانه‌ای برای روزهای گرم تابستان بود. اما متأسفانه امسال شاهد کم‌جان شدن آن هستیم.

از دیگر علت‌های قطعی آب همدان

در قطعی آب همدان علاوه بر موارد ذکر شده، تأخیر در آب‌رسانی از سد تالوار به همدان نیز موثر بوده است. بیش از 12 ساعت در روز، یا آب قطع می‌شود و یا فشار آن به قدری افت می‌کند که عملاً قابل مصرف نیست. حتی برخی مناطق مثل شهید بهشتی، شاهد قطعی 24 ساعته آب در این روزها بوده‌اند. مناطقی نیز بوده‌اند که چندین روز پیاپی، حتی یک قطره آب هم نداشته‌اند. همزمان بودن قطعی آب و گرمای شدید وسط تابستان، وضعیت را برای مردم طاقت‌فرسا کرده است. ادامه‌دار بودن این وضعیت، باعث نگرانی بیش از پیش مردم برای روزهای آتی شده است.

به منظور مدیریت بحران آب، هم‌اکنون آب مصرفی شهر از 70 حلقه چاه در دشت همدان – بهار و خالق وردی فراهم و به صورت بودجه‌بندی در شبکه آب‌رسانی شهری توزیع می‌شود. اما مدیران آبفای استان با عدم اطلاع‌رسانی در خصوص زمان دقیق قطعی آب، به این بحران دامن زده و شهروندان را دچار سردرگمی کرده‌اند.

طبق دستور رئیس جمهور، باید طی دو ماه آینده مشکل کم‌آبی و قطعی آب همدان حل شود. اما شواهد حاکی از آن است که این وضعیت تا چندین ماه آینده ادامه داشته باشد. امروزه میزان تقاضا برای مخازن آب، به منظور ذخیره آب در ساعات قطعی، افزایش چشم‌گیری داشته است. به منظور راهنمایی هر چه بهتر شما عزیزان برای تهیه مخزن، در ادامه انواع مخازن آب را معرفی می‌کنیم تا بتوانید مناسب‌ترین تانکر را با توجه به فضا و بودجه‌ای که دارید انتخاب کنید.

مخزن آب چیست؟

از مخازن برای ذخیره سازی انواع مایعات و از جمله آب آشامیدنی استفاده می‌شود. از مخازن آب شناخته‌شده در ایران می‌توان به مخزن آب طبرستان و پلاستونیک اشاره کرد که هر دوی آن‌ها در مخزن‌سیتی عرضه می‌شود.پرفروش‌ترین مخازن ما از مخزن‌های پلی اتیلن ساخت شرکت طبرستان است. این مخازن می‌توانند به صورت تک لایه و سه لایه تولید شوند. با توجه به مشکلاتی نظیر قطعی آب همدان استفاده از مخزن‌های آب شاید قسمت کوچکی از مشکلات کم‌آبی در این شهر را حل کند، گرچه این مشکلات پایه‌ای‌تر از آن است که با نصب یک مخزن بتوان مشکلات قطعی آب را فراموش کرد.

مخزن آب تک لایه

مخزن تک‌لایه مناسب محیط‌هایی است که در معرض نور آفتاب نبوده و تاریک هستند و به دو صورت رنگی و بدون‌رنگ عرضه می‌شود. از آنجایی که تک‌جداره بوده و به راحتی می‌تواند نور را از خود عبور دهد، زمینه مناسبی برای رشد جلبک‌ها فراهم می‌شود. به همین دلیل برای ذخیره آب آشامیدنی توصیه نمی‌شود.

مخزن آب سه لایه

این مخزن مناسب فضاهایی است که در معرض نور آفتاب بوده و امکان رشد جلبک در این فضاها زیاد است. سه لایه‌ی به کار رفته در این مخزن، رنگ‌های متفاوتی دارند. یعنی لایه درونی و بیرونی سفید رنگ و لایه میانی به رنگ مشکی است. تیره بودن این لایه مانع از نفوذ آب به داخل مخزن و پیشگیری از رشد جلبک می‌شود. بنابراین مخازن سه لایه، گزینه مناسبی برای ذخیره آب آشامیدنی هستند. علاوه بر این، برای نگهداری مواد شیمیایی حساس به نور و مواد غذایی نیز مناسب هستند.

ابعاد مخازن آب

مخازن آب معمولاً در سه نوع افقی، عمودی و مکعبی تولید می‌شوند.

مخزن آب افقی

این مخزن که به مخزن خوابیده یا تانکر خوابیده نیز معروف است، به دلیل کم‌ارتفاع بودن، مناسب نصب در فضاهای کم ارتفاع می‌باشد. عریض بودن این مخزن باعث می‌شود که فشار نقطه‌ای آن کم شود؛ یعنی فشار روی سطح پخش می‌شود. بنابراین مناسب‌ترین نوع مخزن برای نصب روی پشت‌بام است.

مخزن آب عمودی

این مخزن که به مخزن ایستاده نیز معروف است، مناسب برای مکان‌های کم‌عرض است. این نوع مخزن در ابعاد مختلفی تولید می‌شود که نوع رایج آن‌ها مخازن عمودی کوتاه و مخازن عمودی بلند هستند. بنابراین بهتر است قبل از خرید این نوع مخزن، ابعاد محل نصب آن را به صورت کامل اندازه‌گیری کنید.

مخزن آب مکعبی

مخزن مکعبی که به مخزن کتابی یا دیواری نیز معروف است، مناسب‌ترین گزینه برای مواقعی است که محدودیت جدی فضا برای نصب مخزن وجود دارد. به دلیل شکل خاصی که این مخازن دارند قابل استفاده در مکان‌های باریک، زیرپله‌، کنار دیوارها و … هستند. این نوع مخازن نیز نوع خوابیده و ایستاده دارند؛ مخزن مکعبی افقی برای فضاهای کم ارتفاع و نوع عمودی آن نیز مناسب فضاهای کم عرض است. برای اینکه دوام مخازن مکعبی در حد مخازن استوانه‌ای باشد، باید به خاطر شکل هندسی خاصی که دارند، از مواد بیشتری در ساخت آن استفاده شود. یعنی اگر دو مخزن مکعبی و استوانه‌ای با حجم یکسان داشته باشیم، مساحت بیرونی مخزن مکعبی بیشتر از مخزن استوانه‌ای است. یعنی نسبت سطح به حجم مخزن استوانه‌ای کمتر از مخزن مکعبی است. بنابراین چون از مواد بیشتری در ساخت آن استفاده می‌شود، وزن بیشتری هم دارند؛ حتی اگر دیواره‌های هر دو مخزن ضخامت یکسانی داشته باشند. به این ترتیب قیمت آن‌ها نیز بالاتر است. بنابراین در مورد مخازن مکعبی، قیمت بیشتر به معنای کیفیت بالاتر آن‌ها نسبت به مخازن استوانه‌ای نیست.

از بین این سه نوع مخزن، مخزن های عمودی کاربرد بیشتری داشته و از لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌تر هستند. مخزن افقی نیز قیمت مناسب و کاربرد بیشتری نسبت به مخزن مکعبی دارد.

خرید مخزن آب

در این روزها که در حال دست و پنچه نرم‌کردن با بحران کم‌آبی هستیم، نیاز شدید به مخازن آب وجود دارد. از طرفی هم کشور ما با تورمی افسار گسیخته روبروست؛ بنابراین توان خرید مردم پایین آمده است. به همین دلیل است که مردم به دنبال مخزنی با قیمت مناسب هستند. مخزن سیتی همواره در تلاش است تا انواع مخازن آب را با قیمتی مناسب و خریدی ساده برای مشتریانش فراهم آورد. کافی است سری به سایر فروشگاه‌های مخازن آب زده یا استعلام قیمت تلفنی بگیرید تا بتوانید قیمت‌ها را مقایسه کنید. برای سفارش مخزن می‌توانید از طریق شماره‌های زیر با مخزن سیتی تماس گرفته و ضمن دریافت مشاوره‌های رایگان در این زمینه، منبع آب طبرستان محصول خود را سفارش دهید.

021-55216922

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *